dimecres, 11 de març del 2009

Dimecres 11 de març de 2009

Avui ens tocava classe doble a l'aula-taller. Avui era l'últim dia per poder fer el motor elèctric. Aquells que l'anaven acabant havien de fer un procés de construcció i després triar un document del procés tecnològic per fer-lo sobre el motor elèctric. Això a la primera hora.
A la segona hora, després del pati, en Xisco ens ha donat l'opció de fer classe teòrica a tots aquells que volguessin les darreres explicacions del que entrarà a l'examen de divendres. Els altres han estat a l'aula- taller continuant el treball amb na Vanessa.

L'examen és el divendres 13 de març. És la primera vegada que ens donen les preguntes de l'examen així que, ens aprofitarem una miqueta. Les preguntes de l'examen són les següents:
"1- Explica tot el que sàpigues del magnetisme i la seva relació amb l'electricitat.
2- Explica tot el que sàpigues de les màquines elèctriques.
3- Explica tot el que sàpigues dels circuits elèctrics.
4- Dibuixa els símbols elèctrics dels 10 operadors elèctrics següents.
5- Calcula la intensitat que recorre els diferents tipus de bombeta incandescent següents i calcula la resistència de cada una.
6- Calcula la intensitat que recorre dues bombetes de X w col·locades en sèrie i col·locades en paral·lel. Calcula quina potència i quina resistència hauria de tenir una sola bombeta perque circulàs la mateixa intensitat que les dues en serie. Calcula el mateix de les dues en paral·lel.
7- Una casa situada a X km de la Central de GESA necessita Y Kw d'energia elèctrica. Calcula les pèrdues de potència dels cables si es fa directament en Baixa Tensió (240 V) o si es fa amb 66 KV fins a la subestació de Sant Llorenç (N km de Gesa), en "mitja tensió" fins al Centre de Transformació més proper a la casa (M km de la Subestació) i amb baixa tensió fins la casa (L Km)."

Les tres primeres preguntes són per desenvolupar, i valen 2 punts cada una.
Les 4 últimes són exercisis i problemes que valen un punt cada una.

Estudiau i...

MOLTA SORT A TOTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 comentaris:

  1. M'ha costat, però he aconseguit trobar una errada :) amb ajuda del diccionari:

    "serie" - sèrie

    ResponElimina
  2. No m'habia fixat en aquesta falta d'ortografia perquè, sincerament, les preguntes les he copiat i les he enganxat des del correu que m'envià en Xisco amb les preguntes. Així que, per aquesta regla de tres la falta no és meva, sino de'n Xisco. :)

    ResponElimina
  3. jajajaja. Dacord :D. MOOOOOOLTA SORT!!!!

    ResponElimina
  4. Aquest es el meu comentari! Molta sort amb l'examen!

    ResponElimina
  5. He trobat una falta d'ortografia a l'últim comentari que ha fet na Laura:
    dacord - d'acord

    ResponElimina
  6. Assumeix la meva part de culpa per la falta, encara que jo no ho he publicat a la vista de tot el món. Així que Marta, no t'escaquegis que també t'has equivocat.

    No confieu tant en la sort i més en l'esforç personal

    ResponElimina
  7. No sé si encara contarà però per si de cas, he trobat una falta al comentari de na Raquel:

    "es" - és

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.